2. maj 2024

Her er Arkils seneste CSR-rapport

Arkil - CSR 2023

I Arkil tager vi ansvar og bidrager til vores samfund. Det har for Arkil siden virksomhedens grundlæggelse været helt centralt og en kerneværdi, at virksomheden hviler på samfundsansvarlig adfærd. 

Nedenfor kan du læse om virksomhedens fokusområder og det forgangne års resultater inden for både social-, miljø - og forretningsmæssige tiltag.  

Den fulde rapport om vores ansvar og handlinger kan du finde til højre i menuen. 
Nedenfor har vi opsummeret CSR-rapporten for 2023 i tre korte afsnit.


MILJØ
Vi tager vores miljømæssige ansvar alvorligt. Det handler for os både om at reducere vores egen miljøpåvirkning, at kunne tilbyde vores kunder nye og innovative alternativer samt bidrage til en mere bæredygtig branche.  

I 2023 har særligt installation af solcelleanlæg, nedbringelse af tomgangskørsel blandt voresmaskiner, genanvendelse af asfalt og sorteret jord, fartbegrænsning samt opdatering af flåden fyldt vores dagsorden. Vi oplever stort potentiale i at fremme brugen af genbrug og genanvendelse af materialer til optimering af vores operationelle processer for at minimere CO2-udledning.




MENNESKER
I Arkil har vi en klar målsætning om, at Arkil skal være en inkluderende, sikker og attraktiv arbejdsplads.  

Vi lykkes med vores lærlingeindsats, hvor 12,4% af vores timelønnede medarbejdere udgøres af lærlinge. Kønsfordelingen i Arkil afspejler stadig det generelle billede i branchen, men vi fortsætter med at fremme kønsdiversitet i tråd med Arkils kerneværdier. Medarbejderne bliver hhv. 9,0 og 10,9 år i virksomheden. Ulykkesfrekvensen endte på 13,6%, hvilket er langt fra tilfredsstillende.



ANSVAR OG PARTNERSKABER
Vi bidrager til det samfund, vi er en del af, uanset hvor vi opererer. 
Dette afspejler sig både i at tilbyde praktikforløb og tilpasset beskæftigelse for personer på kanten af arbejdsmarkedet, og at vi indgår i strategiske samarbejder med det formål at udvikle og skabe forandringer i branchen. 

Vi tilbød 35 personer en kortere virksomhedspraktik i 2023. Arkil donerede 250.000 kr. til Røde Kors i lighed med 2022. I 2023 engagerede vi os også i flere partnerskaber, der fremmer den grønne omstilling og nye samarbejdersformer, som f.eks. partnering. 

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk