8. oktober 2019

Arkil vinder femte etape af Esbjergs gågade

 
Siden 2014 har vores anlægsafdeling Stürup i Esbjerg udført anlægs- og belægningsarbejde på Danmarks længste gågade i Esbjerg. Vi får nu lov til at fortsætte med projektet med femte og næstsidste etape. Sidste etape bliver på vestsiden af Stormgade.
 
Esbjerg bymidte er i gang med at få et vigtigt løft i forbindelse med byens mange, store udviklingsprojekter, og ét af de bærende projekter er omdannelsen af gågaden Kongensgade.
 
Den første etape af omdannelsen af Kongensgade, strækningen mellem Kirkegade og Smedegade, gennemførte Stürup allerede i 2014/2015. Det lykkedes efterfølgende Esbjergafdelingen at vinde anden etape, som var strækningen mellem Kirkegade og Torvet. Den blev afsluttet i juli 2017.
Tredje etape var strækningen mellem Torvet og Englandsgade. Den fjerde etape, som vi netop er ved at fuldføre, er den største af de fire etaper. Udover selve gågaden er der her udført kloakering i sidegaderne Englandsgade og Østergade.
 
Vigtig erfaring og viden
Med femte etape kan vi snart afslutte og sætte solidt punktum for det omfattende fornyelsesprojekt på gågaden i Esbjerg. Og undervejs har vi høstet en masse værdifulde erfaringer.
 
Kim B. Mejer og Martin Langfrits har været henholdsvis projektleder og formand på alle etaper.
 
”De erfaringer, vi har høstet på de første etaper, har vi selvfølgelig brugt på de efterfølgende,” fortæller Kim Brendy Meyer.
 
”Vi har blandt andet haft stor fokus på at underrette de forretningsdrivende for hvornår vi arbejder udenfor deres butik, hvilke konsekvenser det får og i hvor lang tid. Gågaden har jo været åben for kunder i hele anlægsperioden med de udfordringer, det har givet. Vi har mødt stor forståelse fra alle sider, selv om det til tiden har været lidt af en gordisk knude, at stille alle parter tilfreds”.
 
”Vi har under forhandlingerne fået at vide, at vi har taget tingene i opløbet, og det er helt klart, fordi Martin er tilstede i gade billedet hele dagen og kan tage eventuelle konflikter i opløbet”, fortæller han videre.
 
"For afdelingen, er det en stor fjer i hatten at kunne sætte ”hele gågaden på CV’et” når man i fremtiden skal søge PQ på en brolægger opgave. Brolæggerne, som alle har været med siden etape kan alle være stolte af det færdige resultat," siger Kim Meyer.
 
Femte etape starter i et dybdepunkt, så udfordringen her bliver at håndtere regnvandet i store mængder i processen med seperatkloakeringen. Holdet, der står for kloakeringen, har været med siden starten på etape 1.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakt

Tommy Vestergaard Pedersen
Afdelingschef
 
 
 

Facts

  • Arkils afdeling Stürup har udført etape 1-4 på Esbjerg gågade, og har netop skrevet kontrakt på etape 5.
  • Etapen er den næstsidste, inden hele gågadeprojektet er færdigt. Renoveringen har været i gang siden 2014.
    Arbejdet indebærer anlægsarbejde, kloakering og belægningsarbejde.
  • Bygherre: Esbjerg Kommune og Din Forsyning
Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk