31. juli 2020

Gammelt kommunehospital forvandles til Campusområde

Foto fra Marts 2020

Studerende i Aarhus kan se frem til et spritnyt Campusområde nær midtbyen. Universitetsbyen bliver 110.000 m2 stor og Arkil er allerede i fuld sving med de indledende manøvrer. 

 

De ikoniske røde bygninger fra 1930'erne har i mange år dannet rammen om Aarhus Kommunehospital. Men i fremtiden skal området i stedet være campusområde for byens mange studerende. Det er Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S, (FEAS) der sammen med Aarhus Universitet står bag det omfattende projektet, som skal udføres af en lang række entreprenører henover de næste ca. 10 år.

"Det er en spændende byggemodning, som vi startede på lige efter nytår. Vi har på nuværende tidspunkt fået lavet en del spildevands- og regnvandsledninger samt ledninger til fjernvarme med mere," fortæller projektleder Nicolai Svendsen.

Illustration: Aart Architects

Et byggeri i fire faser.​

Allerede i 2022 forventer FEAS at kunne slå dørene op for 132 nye studieboliger lige som Institut for Molekylærbiologi og Genetik også flytter ind på området. I de følgende faser skal flere afdelinger af Aarhus Universitet flytte adresse til Universitetsbyen.

Arkil har lagt asfalten til de byggepladsveje, som nok bliver stærkt befærdede henover de næste år. Men det er ikke hvem som helst, der får lov at køre på dem.

"Ved sådan et stort projekt med mange forskellige aktører er det vigtigt at holde styr på, hvem der kommer og går på pladsen. Derfor har vi også været med til at etablere et hegn, hvor en portvagt holder øje med trafikken til og fra stedet," fortæller Nicolai Svendsen.

I øjeblikket afventer hans team noget nedrivningsarbejde, før de kan fortsætte arbejdet med især afvandingsløsninger. Arkils del af opgaven  forventes afsluttet til næste sommer.

“Vi har generelt et rigtig godt samarbejde med alle de andre entreprenører på pladsen og med bygherre, så vi forventer, at det går planmæssigt, siger Nicolai Svendsen”.

Foto fra Juli 2020

Kontakt

Nicolai Svendsen
Projektleder

Tlf. 41667939
nis@arkil.dk

Kom på besøg 

På FEAS hjemmeside kan du læse meget mere om projektet og om deres nye besøgscenter, hvor du via bl.a. 3D-modeller og Argumentet Reality kan få et smugkig til fremtidens universitetsby.

KLIK HER OG LÆS MERE

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk