Motorring 4 – nye vejbaner

Arkil har på en fire kilometer strækning udbygget Motorring 4 mellem Høje Tåstrup og Frederikssundmotorvejen ved Ballerup fra to til tre vejbaner i begge retninger. Kørebanerne blev taget i brug allerede i efteråret 2013, men uden det sidste øverste lag støjdæmpende asfalt. Det arbejde blev udskudt til juni-juli i år, hvor vejrforholdene til asfaltudlægning var optimale.

Facts

Project period
2012-2014
Client
Vejdirektoratet
Contract sum
35 mio. kroner

Udskiftning af 5000 tons asfalt

Inden slidlaget blev lagt, blev der lavet en bassinudskiftning, hvor vejbanens øverste lag asfalt blev fræset af. Det sker for at sikre, at den bund, slidlaget lægges på, er tæt, så fugt ikke trænger ned gennem eventuelle revner og på sigt ødelægger bærelaget. Der blev i alt udskiftet 5.000 ton asfalt. Der er lagt mere end 153.000 m2 asfalt på bare seks uger, hvilket svarer til et areal på størrelse med 23 fodboldbaner.

Asfaltarbejde på befærdet strækning

Motorvejsstrækningen mellem Høje Tåstrup og Frederikssundmotorvejen er med 70.000 døgnbilister en af Danmarks mest befærdede vejstrækninger. Asfaltarbejdet er udført med kørende trafik i det ene spor og uden fast afspærring.

Samarbejde på tværs af afdelinger

Arkil Storprojekter

Arkil Asfalt

Contact Arkil

Find department or contact person

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk