Hæderspris

Kun ni procent af medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen er kvinder.

Arkils Hæderspris blev indstiftet i foråret 2019 med det formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen – og ikke mindst på den opgave, branchen har i forhold til at få højnet andelen af kvinder i faget.
 

Arkils Hæderspris består af to priser, som har til formål at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen. 

Elevprisen uddeles til en elev på en af Byggeriets Uddannelser, og indsatsprisen uddeles til en person eller organisation.

TO HÆDERSPRISER

Elevprisen:
uddeles til en elev på en af Byggeriets Uddannelser, som har gjort en særlig indsats for kvinder i branchen eller er et forbillede som håndværker, eksempelvis ved at være særligt initiativtig, innovativ eller god til at samarbejde.
 

Indsatsprisen:
uddeles til personer eller organisationer, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen. 


Med begge priser følger, ud over hæderen, 25.000 kroner.
 
 
 

MØD VINDEREN AF ELEVPRISEN 2020: Anna Kobbeltvedt

Vinder af Elevprisen, elektrikerelev Anna Kobbeltvedt fra EUC Nordvestsjælland, brænder ikke bare for sit fag – hun brænder også igennem, når det handler om at få andre unge kvinder med.

- Du er ikke bare en flittig elev, der er god til dine fag. Du har også et stort socialt engagement, både på din skole og i andre sammenhænge. I din fritid trækker du i BOSS Ladies-trøjen og tager rundt på folkeskoler for at vise andre unge kvinder, at håndværksfag og byggebranchen også er noget for kvinder. Du er i den grad en rollemodel, som bidrager til det, vi rigtig gerne vil have – nemlig at flere kvinder vælger en byggefaglig uddannelse, sagde Karen Ellemann om priskomitéens motivation for at vælge Anna Kobbeltvedt som modtager af prisen.

Stort tillykke til Anna!

Mød Anna i videoen

 

 

MØD VINDEREN AF INDSATSPRISEN 2020: Mette Schak Dahlmann

Vinder af Indsatsprisen, der går til personer eller organisationer, som har gjort en særlig indsats for at tiltrække kvinder til byggebranchen, er Mette Schak Dahlmann. Mette Schak Dahlmann modtager prisen som en anerkendelse af det store arbejde, hun har gjort for at skabe bedre plads til forskellighed i branchen.

- Du har i den grad bidt dig fast i bordkanten og er blevet ved. Du har ikke blot råbt op om problemer, du er også kommet med løsninger, og et helt konkret resultat af din indsats er ny lovgivning, der sikrer private badeforhold i skurvogne – til gavn for alle på byggepladserne.


Stort tillykke til Mette!

Mød Mette i videoen

 

 

MØD VINDEREN AF INDSATSPRISEN 2019

Nana Holm Kristiansen, faglærer på struktøruddannelsen på Learnmark Horsens er modtager af Arkils Hæderspris - Indsatsprisen. 

Priskomitéens begrundelse:

 • Nana brænder for sit fag og for at tænde ilden i andre. 
 • Hun slår en pæl igennem alle fordomme, om at byggebranchen kun er for mænd med veludviklede overarme. 
 • Hun inspirerer dagligt unge mennersker, heraf også et væsentligt antal unge kvinder, til at uddanne sig til byggebranchen – det i så høj en grad, at det kan måles på hendes arbejdsplads. 


Stort tillykke til Nana!

Mød Nana i videoen

MØD VINDEREN AF ELEVPRISEN 2019

Freja Lee Pedersen, murerelev fra TECHCOLLEGE i Aalborg er første modtager af Arkils Hæderspris. 

Priskomitéens begrundelse:

 • Freja har et højt fagligt niveau som håndværker.
 • Hun er stærk, selvstændig, arbejdsom og meget passioneret for sit fag.
 • Hun er nytænkende i sin opgaveløsning og bidrager aktivt til at skabe interesse om sit fag.
 • Samtidig er hun vellidt af sine kammerater og har overskud til at hjælpe og støtte dem, der har brug for det.
 • Og så har Freja valgt et af de håndværksfag, hvor der er allerlængst mellem kvinderne.


Stort tillykke til Freja!

Mød Freja i videoen

5 STÆRKE KVINDER I PRISKOMITÉEN

Fem kompetente, vidende og handlekraftige kvinder står bag priskomitéen. Alle fem kvinder har et ønske om at være med til at ændre bygge- og anlægsbranchens kønsfordeling og hædre personer, som gør en forskel for kvinder i branchen.

Priskomitéen udgøres af:  

 • Nina Groes
  direktør for Divérs
 • Karen Ellemann
  MF, Venstre og fhv. minister
 • Helle Johannessen
  Maler
 • Britta Stenholt
  CEO i Stark
 • Christina Hvid 
  CEO for Molio - Byggeriets Videnscenter

 

8 ANBEFALINGER FRA BYGGERIETS KVINDERÅD

Byggeriets Kvinderåd udarbejdede i januar 2019 otte konkrete anbefalinger til, hvordan man kan få flere kvinder til at tage en byggefaglig uddannelse og gøre karriere inden for bygge- og anlægsbranchen. 

Med de otte anbefalinger vil Byggeriets Kvinderåd udvide branchens rummelighed, skabe nye fortællinger og sætte fokus på de muligheder, der er for karriere og netværk, så kvinderne kan se sig selv i branchen. 

Arkil bakker op omkring anbefalingerne, og Arkils Hæderspris er et initiativ til fortsat at fastholde fokus på kønsfordelingen. 

Læs mere om anbefalingerne

Arkils Hæderspris uddeles på Byggeriets Diversitetsdag

Arkil Hæderspris vil i år – og fremover – blive uddelt på konferencen Byggeriets Diversitetsdag.

Byggeriets Diversitetsdag er en årlig konferencedag om diversitet for bygge- og anlægsbranchen, som afholdes første gang i år. Arkil er selv en af afsenderne bag konferencen sammen med tre andre, markante virksomheder i branchen, nemlig Ambercon, CG Jensen og STARK.

Byggeriets Diversitetsdag bliver næsten gang afholdt den 4. maj 2022. 

Læs mere på byg-dag.dk

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk