Robotfliseskærer

Arkil har investeret i den banebrydende mobile robotløsning for on-site skæring af tegl, fliser og øvrige byggematerialer på byggepladsen. Robotten er den første produktionsrobot til anlægsbranchen og er udviklet i et længerevarende samarbejde mellem Arkil og robotvirksomheden Odico.

Forhindrer støv og støjgener

Konventionel skæring af fliser er krævende arbejde og giver ofte støv og støjgener for både medarbejdere og borgere i arbejdsområdet. Med fliseskærerobotten kan arbejdet udføres uden gener i form af støv og støj, da skæringen foretages af en robot i en indkapslet trailer.

Hele systemet betjenes på en iPad. Fliseskærerobotten er indbygget i en lukket standard trailer, og med en samlet vægt på 2 ton, kan den trækkes af en varebil.

Væsentligt forbedret arbejdsmiljø

Med fliseskærerrobotten forbedres arbejdsmiljøet for blandt andet brolæggere, da de undgår at stå i foroverobøjede stilinger, når de skal bruge kapsaven mange timer om dagen.

Alt skærerarbejdet foregår nu inde i den lukkede trailer, efter man med få klik på en iPad har programmeret robotskæreren. Det betyder færre opslidende stillinger, og stort set ingen støj og støvgener i løbet af arbejdsdagen. Samtidig foregår skæringsarbejdet helt præcist.

Læs mere om vores innovative partnerskab med Aarhus Vand.

Kontakt

Torben Strandby Andersen
Divisionsdirektør

23 73 45 69
tsa@arkil.dk

Robotten er den første produktionsrobot til anlægsbranchen og er udviklet i et længerevarende samarbejde mellem Arkil og robotvirksomheden Odico.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk