Ny slidstærk belægning ved færgelejet i Helsingør

Vi udfører et specialprojekt for ForSea ved færgelejet i Helsingør med både nye vejbaner, helleanlæg og speedgate. I forbindelse med projektet skal specialbelægningen Densiphalt lægges på den såkaldt speedgate, hvor der kører op mod 1000 lastbiler om dagen, som skal ombord på Helsingør-Helsingborgfærgen.

Vejbelægningen er udsat for ekstrem hård belastning og slid, og derfor er Densiphaltløsningen valgt til opgaven, netop fordi produktet egner sig til områder med tung trafik.

Facts

Projektperiode
2018-2019
Bygherre
ForSea "HH Ferries Helsingør ApS"
Kontraktsum
2 mio. DKK

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS

Udover den såkaldte Speed Gate på 132 m2, skulle der også etableres to nye helleanlæg og to nye vejbaner – de såkaldte fastlanes, hvor lastbilerne holder opmarcheret, når chaufførerne henter billetter.

De to helleanlæg er hver tyve meter lange, og de to nye vejbaner dækker et ekstra areal på 550 meter.

Tre afdelinger er involveret i projektet. Foruden Asfalt Specialbelægning står anlæg for opbrydning, udgravning, stabilgrus, trækrør, sætning af fundamenter, etablering af heller samt bortskaffelse af jorden. Derudover har Bro og Beton støbt ni fundamenter til lysmaster, bomanlæg og terminaler, som lastvognschaufførerne skal tjekke ind ved.

DENSIPHALT UDLÆGGES PÅ 550 M2

Den store udfordring er, at Arkil kun fik en uge til at gennemføre projektet ved Speed Gaten. I den periode afspærrer Forsea området for kørende trafik. I stedet skal trafikken omdirigeres, og de store lastbiler skal også bruge de baner, hvor almindelig trafik og campingvogne normalt befinder sig.

Når projektet ved Speed Gaten er afsluttet, fortsætter arbejde med at etablere de to Fast Lanes. Her skal der ikke udskiftes bundopbygning, men blot etableres to helleanlæg med fire fundamenter til terminalerne. Til maj 2019 skal der udføres affræsning af asfalt på den eksisterende belægning, hvorefter der kan udlægges Densiphalt på de 550 m2.

Udført af: Asfalt Specialbelægning, Anlæg samt Bro & Beton

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk