Ny bypark i Gellerup

En række boligblokke blev revet ned for to år siden for at give plads til 40.000 m2 ny bypark i Gellerupparken. Vi har udført alt anlægsarbejdet og beplantningsarbejdet i den nye park.

Facts

Projektperiode
2017-2018
Bygherre
Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening, Realdania
Kontraktsum
4.4 mio kr.

Park med multibaner, stier, sø og 800 træer

I knap et år har vi gravet, flyttet og ommøbleret tonsvis af jord i det område, hvor der før lå adskillige boligblokke. Projektet er et led i at forskønne og modernisere området omkring Gellerupparken, der er indtil for nylig indeholdt rækker af grå boligblokke.

Tre multibaner, 4000 m2 snoede stier, 800 træer og en ny kunstig sø er blot nogle af elementerne i parken, der stod færdig i sommeren 2018.

Fed jord og 800 træer

Området er præget af meget fed lerjord, der gjorde det særdeles vanskeligt at arbejde i for maskinerne, når der kom en regnfuld periode.

Der er lavet drænløsninger omkring bedene, da jorden er så fed, at det ville svare til at sætte træerne ned i et badekar fyldt med vand, og det kan de ikke holde til. Derfor er der blandet sand i jorden for at gøre jorden mere porøs og naturligt drænende, lige som der er gravet faskiner ned nogle steder for at lede vandet væk.

Den nye, kunstige sø i den ene ende af byparken fungerer som forsinkelsesbassin, og den skal være med til at absorbere alt det regnvand, der løber i overfladen af den nye park. Regnvandet opsamles i søen – og en lem kan henholdsvis åbnes og lukkes. På den måde kan man hele tiden regulere, hvor stor en mængde regnvand, der skal ledes videre.

Udført af: Arkil Anlæg

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk