Fundering til sluse- og pumpestation

Som underentreprenør til Jorton A/S har vi udført funderingen til en ny sluse- og pumpestation ved Mølleåen i Aabenraa. Formålet med den nye sluse- og pumpestation er at klimasikre byen, der i perioder er ramt af høj vandstand i Aabenraa Fjord.

 

Facts

Projektperiode
2022
Bygherre
Aabenraa Kommune og Arwos (Jorton)
Kontraktsum
N/A

Klimasikring i Aabenraa

I lighed med flere andre steder i landet har Aabenraa en udsat placering, når vandstanden i de indre farvande stiger. Udfordringen imødekommer man blandt andet med en ny sluse og pumpestation ved Mølleåens udmunding i Aabenraa Fjord. 

Med Aabenraa Kommune og forsyningssselskabet Arwos som bygherrer opfører Jorton bygværket, der med inspiration fra det maritime kommer til at opfylde både rekreative og funktionelle behov.

Igennem koøjer kan forbipasserende kigge ind i maskinrummet, hvor to pumper hvert sekund kan føre op til 8.000 liter vand fra åen, over den lukkede sluse og ud i fjorden. 

Komplekse adgangsforhold

I Arkils delentreprise indgår der grundvandssænkning, træpæle, jernbetonpæle med en samlet længde på over 1.300 meter samt mere end 2.200 kvm spunsvægge som byggegrubeindfatning.

I sagens natur er adgangsforholdene komplekse. Derfor er meget af byggegrubeindfatningen installeret med mobilkran og frithængende vibrator, da en del af spunsen er installeret ude i den eksisterende å.

Der er desuden rammet jernbetonpæle i åen.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk