3. april 2020

Ellen og Ove Arkils fond støtter Genforeningsaktiviteter

I år er der et helt særligt fokus på 100-året for Genforeningen både i Sønderjylland, men også i hele Danmark. Og det kommer til at præge uddelingen af midler fra Ellen og Ove Arkils fond.

Fonden, der blev oprettet i 1978, uddeler penge/legater til ingeniørstuderende, støtter kulturelle tiltag og yder tilskud til såkaldt veltjente medarbejdere, som f.eks. studieophold, uddannelse og lignende.

Genforeningen sætter sit præg

Det er i år 100 år siden, Sønderjylland blev genforenet med Danmark, og netop samarbejdet hen over grænsen og tilknytningen til det danske mindretal i Tyskland, optog især Ellen Arkil, og hun involverede sig stærkt i det frivillige arbejde til gavn for mindretallet i efterkrigsårene.

Det har derfor været naturligt for fonden at yde økonomisk støtte til en række arrangementer, der alle markerer Genforeningen i en eller anden form, og der er øremærket 400.000 kroner til formålet.

Af store landsdækkende aktiviteter støtter fonden blandt andet ”Opera på grænsen”, ”Doc Camp 2020: Aarhus Filmværksted” og ”Golden Days sekretariatet”.

Lokale begivenheder modtager støtte

Men også mere lokale og permanente initiativer modtager støtte. Det drejer sig er blandt andet om Dansk Klokkemuseum. Klokkemuseet arbejder på, i samarbejde med kunstneren Gitte Kath, at fremstille en særlig genforeningsplakat og i forbindelse med lanceringen skal der laves et arrangement.

Derudover modtager Haderslev Kunstforening penge til at udføre et særligt genforeningsgavlmaleri i Haderslev midtby. Også Hjerndrup Sognegaard modtager støtte til en nyindvielse af Genforeningsstenen og markering af Genforeningsdagen.

 

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk