Termisk oprensning med dieselbrændere på Nørrebro

I forbindelse med et renoveringsprojekt der inkluderede rydning og opfyldning af en olietankkælder, ønskede bygherre samtidigt at foretage en frivillig oprensning af en olieforurening ved en 5 etagers bygning på Nørrebro i København. Det var et krav at bygningen, som fungerede som sundhedscenter, kunne bruges som normalt i hele entrepriseperioden.

Facts

Projektperiode
2020-2021
Bygherre
Københavns Ejendomme og Indkøb
Kontraktsum
2,8 millioner kr

Begrænset plads

Projektet blev udbudt som en termisk oprensning af et areal på 70 kvadratmeter ned til 4,5 meters dybde under gulv. Projektets primære udfordringer var meget lidt plads til placering af varmeboringer og procesanlæg samt behov for boringer til 12 meters dybde under terræn til grundvandssænkning, hvoraf tre blev udført inde i bygningen med stærkt begrænset loftshøjde.

 

 

 

 

220 grader

Arkil løste opgaven ved brug af dieselbrændere fra Haemers Technologies. Den forurenede jord opvarmes til 220 grader Celcius, hvor olieforureningen går på gasform og kan suges ud til afbrænding i dieselbrænderne. Dermed fjernes forureningen, uden at der efterlades et restprodukt. 37 varmeboringer påmonteret brændere blev etableret, heraf en håndfuld som skråboringer ind under selve bygningen. Borearbejde samt opbygning af anlægget tog 3½ måned, mens selve oprensningen tog seks uger.

Ekstremt effektivt med Smart Burners™

Projektet viste, at Smart Burners™ fra Haemers løser opgaven, selv under- og meget tæt på bygninger med meget lidt plads til følge. Brænderne er ekstremt effektive og selvom grundvandet var sværere end forventet at få under kontrol, så nåede vi i mål, da de afsluttende jordprøver fra fire kontrolboringer overholdt jordforureningskriteriet. Der var ingen skader på bygningen som følge af den termiske oprensning.

Læs mere om miljøteknik 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk