30. juli 2018

Vi vinder fjerde etape af Esbjergs gågade

Alle gode gange fire. De seneste fire år har vores anlægsafdeling i Esbjerg udført anlægs- og belægningsarbejde på Danmarks længste gågade i Esbjerg. Vi får nu lov til at fortsætte med projektet.

Det lykkedes også denne gang at vinde en etape af anlægs- og belægningsarbejdet på Esbjerg gågade.

Esbjerg bymidte er i gang med at få et vigtigt løft i forbindelse med byens mange, store udviklingsprojekter, og ét af de bærende projekter er omdannelsen af gågaden Kongensgade til ”borgernes gade”.

Den første etape af omdannelsen af Kongensgade, strækningen mellem Kirkegade og Smedegade, gennemførte Stürup allerede i 2014/2015. Det lykkedes efterfølgende Esbjergafdelingen at vinde anden etape, som var strækningen mellem Kirkegade og Torvet. Den blev afsluttet i juli 2017.

Tredje etape, som vi netop er i gang med at færdiggøre, er strækningen mellem Torvet og Englandsgade. Den fjerde og sidste etape, som vi netop har vundet, er den største af de fire etaper. Udover selve gågaden skal der udføres kloakering i sidegaderne Englandsgade og Østergade. De største anlægsmæssige udfordringer er krydsene mellem gaderne og Kongensgade.

Etape 4 påbegyndes i slutningen af august, og det hele skal være færdig ved udgangen af oktober 2019.

FAKTA
Stürup har udført etape 1-3 på Esbjerg gågade, og har netop skrevet kontrakt på etape 4. Der mangler endnu to etaper før hele gågadeprojektet er færdigt.

Arbejdet indebærer anlægsarbejde, kloakering og belægningsarbejde.

Bygherre: Esbjerg Kommune og Din Forsyning

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk