Esbjerg Gågade

Ny belægning på Danmarks længste gågade.

Esbjerg bymidte har de seneste år fået et vigtigt løft i forbindelse med byens mange, store udviklingsprojekter. Et af de bærende projekter har været omdannelsen af gågaden Kongensgade til ”borgernes gade”.

Facts

Projektperiode
2014-2021
Bygherre
Esbjerg Kommune
Kontraktsum
64,3 mio. kr.

Vadehavstema i et omfattende belægningarbejde

Esbjergs egenart har altid været tæt forbundet med havet, vinden og bølgerne, og det er da også dette tema, der går igen i det bølgende mønster, som præger granitbelægningen på gågaden.

Vores brolæggere i Esbjerg har de seneste syv år lagt i omegnen af en million sten i forbindelse med det omfattende belægningsarbejde, som har haft stor bevågenhed fra både borgere og detailhandlen i byen. 

Fem etaper = hele Esbjergs gågade

Den første etape af omdannelsen af Kongensgade, strækningen mellem Kirkegade og Smedegade, gennemførte Arkil Stürup allerede i 2014/2015.

Anden etape – strækningen mellem Kirkegade og Torvet – afsluttede vi i juli 2017.

Tredje etape, der er strækningen mellem Torvet og Englandsgade, vandt vi også, og denne opgave afsluttede vi i 2018.

I sommeren 2018 vandt vi fjerde og næstsidste etape af strækningen, der foruden belægningsarbejdet også indbefatter kloakeringsarbejde. Foruden brolægning udførte vi kloakering i sidegaderne Englandsgade og Østergade i forbindelse med fjerde etape. De største anlægsmæssige udfordringer var krydsene mellem sidegaderne og Kongensgade.

Femte og sidste etape blev sendt i prækvalifikation i foråret 2019. Etapen strækte sig fra Smedegade til Stormgade, og den blev formelt afleveret til Esbjerg Kommune i forsommeren 2021.

Kongensgade hædret med Brolæggerpris

Det specielle belægningsarbejde har også nydt stor bevågenhed uden for Esbjerg. Således er Esbjerg Kommune i 2021 blevet tildelt Brolæggerprisen af Brolæggerlauget i Dansk Byggeri.

Efter arbejdet på selve gågaden fortsatte vores brolæggersjak med de første af sidegader, der nu også kommer til at gennemgå en større renovering. 

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk