Esbjerg Gågade

Vi udfører belægningsarbejde på Danmarks længste gågade.

Esbjerg bymidte har de seneste år fået et vigtigt løft i forbindelse med byens mange, store udviklingsprojekter, og ét af de bærende projekter er omdannelsen af gågaden Kongensgade til ”borgernes gade”.

Facts

Projektperiode
2014-2019
Bygherre
Esbjerg Kommune
Kontraktsum
64,3 mio. kr.

Vadehavstema

Esbjergs egenart har altid været tæt forbundet med havet, vinden og bølgerne, og det er da også dette tema, der går igen i det bølgende mønster, som granitbelægningen på gågaden formes i.

Vores faste brolæggere i Esbjerg har de seneste fire år lagt hundrede tusindvis af sten i forbindelse med det omfattende belægningsarbejde, som har en del bevågenhed fra både borgere og detailhandlen i byen. 

Fire etaper

Den første etape af omdannelsen af Kongensgade, strækningen mellem Kirkegade og Smedegade, gennemførte Arkil Stürup allerede i 2014/2015.

Anden etape - strækningen mellem Kirkegade og Torvet – afsluttede vi i juli 2017.

Tredje etape, der er strækningen mellem Torvet og Englandsgade, vandt vi også og denne opgave afsluttede vi i 2018.

I sommeren 2018 vandt vi fjerde og næstsidste etape af strækningen, der foruden belægningsarbejdet, også indbefatter kloakeringsarbejde. Den fjerde etape er den største af de fire etaper. Udover selve gågaden skal der udføres kloakering i sidegaderne Englandsgade og Østergade. De største anlægsmæssige udfordringer er krydsene mellem gaderne og Kongensgade.

Femte og sidste etape sendes i prækvalifikation i foråret 2019. Sidste etape strækker sig fra Smedegade til Stormgade.

Nomineret til brolæggerpris

Det specielle belægningsarbejde har også haft en del bevågenhed uden for Esbjerg. Således blev arbejdet, sammen med fire andre markante brolægningsprojekter i Danmark, nomineret til året brolæggerpris 2018 af Brolæggerlauget i Dansk Byggeri.

Udført af: Arkil Anlæg/Stürup

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk